"Левски" се разделя с най-големия си талант - Антонио Вутов. Тодор Батков обяви, че младокът сам е пожелал да напусне клуба и да продължи кариерата си в чужбина. Адвокатът не назова името на отбора, в който Вутов ще заиграе, но най-вероятно става дума за Удинезе.

Клубът от Серия "А" отдавна иска младока, който обаче преди време избра да остане в "Левски" пред възможността да замине за Ботуша. Сега обаче пътищата на таланта от Мездра със "сините" се разделят, а от продажбата му в касата на "Герена" ще постъпи солидна сума - около 1 милион евро.

Батков обяви за решенито на Вутов да напусне "Левски" след срещата си с представители на феновете на "сините", които му потърсиха сметка за първоначалното му намерение да продаде звездата Гари Родригес на Лудогорец, както и да трансферира Вутов зад граница. Батков потвърди, че шампионите са искали холандското острие, но той уважава желанието на привържениците и няма да го даде на конкурента на "сините" за титлата.

"Влязохме в календарната година, в която трябва да отбележим 100-годишнината на клуба. Нещата преминават рутинно и какво винаги се случва в "Левски" - под емоции. Имах среща с представители на националния фенклуб, по взаимно желание беше виждането ни. Запознах ги с плановете ни за зимната селекция - футболисти, които смятаме да освободим, тези, които смятаме да трансферираме и тези, които възнамеряваме да привлечем - по позиции, без имена. Втората тема беше отбелязването на 100-годишнината ни на 24 май", заяви Батков.

"Основният разговор беше за таланта Антонио Вутов и Гари Родригес. Информирах ги за ситуациите с  двамата. С Вутов имах разговор, както и с мениджъра му. Ирачът сам изрази желание да напусне и да бъде трансфериран в сериозен отбор. Вутов иска да играе в сериозно първенство. Не е тайна, че имахме драма с него преди време. Тогава се разбрахме, имах срещи и с майка му. Знаете, че Вутов преподписа и остана при нас. Изигра доста мачове, отбеляза и голове. Беше наблюдаван от няколко клуба. Съобразих се с желанието му и сме пред финализиране на договор за продажбата му в много сериозен клуб, от много сериозно първенство", каза Батков.