Треньорският щаб на "Левски" почти сигурно ще може да разчита на национала Веселин Минев за двубоя със Спортинг. Последният мач от Група "C" на турнира Лига Европа е в четвъртък от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Левият защитник има проблеми, тъй като счупи ръката си в 1/8-финала за Купата на България срещу Берое (1:0), Въпреки неприятната ситуация Минев влиза в плановете на Ясен Петров, още повече, че "сините" не разполагат с адекватен заместник на защитника.

Все още под въпрос е участието на Йордан Милиев, но не е изключено той да играе на инжекции в мача срещу португалците, пише "Гонг". Към днешна дата е гарантирано присъствието сред титулярите на холандците Дъстли Мулдер и Сержиньо Грийн, които са възстановени от травми.

Треньорският щаб на "сините" категорично отказва да поеме риск с включването на Христо Йовов. Опитният полузащитник пак има проблеми с мускулна контузия, която му пречи да играе редовно от началото на сезона. Идеята е Йовов да бъде напълно възстановен и да е на равнище през втория дял от кампанията. /БЛИЦ