"Левски" е близо до привличането на ляв защитник от елитния испански Алмерия. 28-годишният Кристиян Фернандес е трансферна цел №1 на "сините". Идеята на Антони Здравков и щаба му е испанският бранител да замени Нуно Пинто на левия бек.

Фернандес, който има 4 мача от началото на сезона в Примера дивисион, се превърна в ненужен за клуба си и може да дойде на "Герена" като свободен агент, пише "Меридиан Мач". Играчът има принципна уговорка с ръководството на "Левски", но финалните преговори около евентуалния трансфер ще стартират от събота, когато трансферният прозорец в по-голямата част на Европа ще бъде затворен.

Кристиян Фернандес е поискал отсрочка от "Левски", за да опита първо да си намери отбор в Западна Европа. 28-годишният бранител е висок 182 см. Има 94 мача в елита на Испания с екипите на Расинг (Сантандер) и Алмерия.

В същото време упорито се заговори, че "сините" са пожелали и един от защитниците на "Ботев" (Пловдив). Става въпрос за бразилеца Артур Енрике, който по-рядко е използван от Станимир Стоилов. Освен това "жълто-черните" са принудени да се разделят със защитника поне до края на сезона, тъй като с идването на Юнес Хамза квотата за чужденци извън Европейския съюз е запълнена. "Канарчетата" са склонни да пуснат Енрике под наем за пролетта, но Мъри каза по какъв начин би помогнал на "Левски".

"Не даваме даром нищо на никой. Който има желание за наш футболист - да заповяда и да плати. Всички наши играчи имат цена. Който иска, може да ги купи", заяви Стоилов на заминаване за лагера в Кипър.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА