Желанието на Георги Иванов-Гонзо да върне Николай Димитров в "Левски" изглежда няма да се сбъдне, разбра БЛИЦ. Договорът на 26-годишния ни бивш национал с Болуспор изтича това лято, но на този етап той не смятал да играе отново в България.

Хичо се чувствал щастлив в Турция, където живее с половинката си и малкото им дете. Освен това в Болуспор го позлатили с близо 200 000 евро годишно възнаграждение, разбра БЛИЦ. Играчът считал, че ще си намери нов клуб в южната съседка, в който отново ще получава добри пари. Хичо имал желание да си намери отбор в Суперлигата, но не изключвал и варианта за оставане в тима от курорта Болу, който си гарантира оцеляването във втора турска дивизия.

Хичо беше част от състава на "Левски", стигнал 1/4-финал за Купата на УЕФА и играл в групите на Шампионската лига преди 8 години. Гонзо отлично познава качествата му и го иска обратно на "Герена". Към момента обаче завръщането в "Левски" не стои на дневен ред пред Хичо и той държи да остане в Турция. Мениджърът му Несим Нешадов вече го е предложил на няколко елитни клуба и се чака развитие за бъдещето му.

Димитров пристигна в южната ни съседка през 2010 година в Касъмпаша с имиджа на човек, който е карал проби в Арсенал (Лондон) по личната покана на Арсен Венгер, както и с интерес от Стяуа и испанския Осасуна. За три сезона в Касъмпаша той направи много силни първи два, но след това не намери мястото си и дори беше даден под наем в Самсунспор. Миналото лято Хичо подписа договор за 1 година с Болуспор, като беше привлечен заедно с друг българин - защитникът Даниел Златков. Димитров обаче пропусна доста мачове поради различни контузии и започна титуляр в 18 срещи, като има на сметката си едва 2 гола.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА