Ръководството на "Левски" излезе с декларация, с която осъжда вандалската проява спрямо автобуса на "сините" на стадион "Българска армия" и атакува Стойчо Младенов. Возилото на клуба от "Герена" вчера беше омазано с червена боя от привърженици на "червените" преди дербито от Елитната юношеска група до 19 години, спечелено от гостите с 1:0 след гол на Мики Орачев в 92-ата минута. Привърженици на ЦСКА са били въоръжени с бухалки и са ритали и блъскали автобуса на "сините".

В изявлението, публикувано на официалния сайт на "Левски", се споменава, че обвиненията на Стойчо Младенов не кореспондират със случващото се в съперниковия тим. Както е известно, наставникът на ЦСКА разкритикува решението на футболистите на "сините" да излязат на загрявката в мача срещу "червените" с тениски с надпис "7:2".

"Жалко. Много жалко. Едни и същи хора, повтарят едни и същи действия и постъпки, които сеят омраза. Как не разбраха, че така само карат и непредубедения зрител да изключи своя телевизор, щом види футболисти в синьо с надписи на фланелките “Аз мразя ЦСКА”, или в случая от вчера – 7:2. Не приемам подобни похвати. Това не е идеята. Къде остава уважението?", заяви ден след дербито Стойчо Младенов, след което от Сектор "Б" му отвърнаха, а сега и ръководството на "Левски" му скочи.

Декларацията на "Левски":

ПФК "Левски" остро осъжда действията на „червени” фенове вчера по време на срещата от първенството на Елитната юношеска група до 19 г. ЦСКА - "Левски" (0:1). Смятаме, че е недопустимо подобни неща да се случват по време на мач на подрастващите, където трябва да се възпитава любов към спорта и в частност към най-популярната игра.

Нецивилизовано е хора с бухалки, да ритат, блъскат и заливат с боя клубния автобус на противника. Безспорно е, че организацията на стадион „Българска армия” е на доста ниско ниво и ние апелираме за засилена охрана по време на юношеските срещи.

Само преди няколко дни старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов ни обвини в действия, които сеят омраза. В контекста на събитията от вчера, неговите твърдения са меко казано несериозни и абсурдни. Сигурни сме, че компетентните органи в БФС ще вземат адекватно решение по този случай.

ПФК "Левски" АД