Скандалите на стадион "Георги Аспарухов" нямат край. След като Стойчо Стоилов нареди на футболистите на Литекс да напуснат терена и срещата с "Левски" беше прекратена, стана ясно, че дежурният делегат на мача Юри Стоименов е бил ударен с камък в главата.

Кюстендилецът е пострадал при предизвиканата суматоха след решението на ръководството на Литекс отборът да напусне терена. Феновете на "сините" обстрелваха ловчанлии с всевъзможни предмети, а камък е срещнал главата на длъжностното лице от БФС. Стоименов има цицина, а заради случилото се "Левски" изглежда този път ще отнесе сериозно наказание. Както е известно, "сините" имат последно предупреждение от Дисциплинарната комисия за лишаване от домакинство. Ако се стигне до него или мач пред празни трибуни, то ще бъде изтърпяно срещу Монтана в третия пролетен кръг, тъй като преди това "сините" имат гостувания на Лудогорец и Черно море.

Делегатът на скандалния мач тази вечер Юри Стоименов пък потвърди, че "Левски" печели със служебното 3:0.

Както вече стана ясно, правилникът на БФС гласи Литекс да бъде изхвърлен от "А" група заради напускането на терена на стадион "Георги Аспарухов".
 
"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016