Футболистите на Левски ще играят тази вечер срещу Калмар с последен модел топки на "Пума". Първият мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа стартира в 20:30 часа на стадион "Фредрикскаанс" и няма да бъде предаван по родна телевизия.

Шведите ритат с тези топки от настоящия сезон и като домакини избират с какво кожено кълбо ще се състои срещата. "Сините" познават отлично топките на немския концерн, тъй като до този сезон се готвеха с такива, но с няколко години по-стари модели. Освен това играеха с подобни в "А" група и в турнира за Купата на България. Тези на Калмар са последен модел, който бе направен от "Пума" специално за доскорошния световен шампион Италия за Мондиал 2010 в ЮАР.

Домакините от Калмар предоставиха 15 топки на Левски по време на последното занимание преди срещата, за да могат футболистите на Георги Иванов-Гонзо и Ясен Петров да свикнат с коженото кълбо.

Другата седмица на стадион "Георги Аспарухов" двубоят ще се играе с топки на "Найк". Както е известно, американската фирма от този сезон спонсорира 26-кратния шампион на България.