Футболистите на Локомотив (Пловдив), които днес постигнаха сладък успех, елимирайки градския съперник "Ботев" след обрат до 2:1 на Коматево, се оказа, че са взели само по 700 лева последния месец. Това разкри голмайсторът и капитан на "смърфовете" Мартин Камбуров. Той и съотборниците му бяха топло посрещнати на "Лаута", където ги очакваха феновете им. Легендата Христо Бонев не сдържа сълзите си от радост, а нито един от играчите не си позволи да пита ще има ли премия за елиминирането на "Ботев". На Камбуров и компания им е пределно ясно, че кризата в клуба е жестока и няма кой да им плаща. Е, поне се намери една бутилка уиски и на играчите беше налято в пластмасови чашки.

"При нас се играе без пари. За последния месец сме взели по 700 лева, но тази емблема заразява всички и ни дава сили, мотивира ни. До Нова година ще играем за себе си и за невероятната ни публика", коментира Камбуров.

"Надяваме се, че скоро ще имаме нов спонсор. Този, който вземе Локомотив (Пловдив), няма да сбърка. Водят се преговори, не можем да обявяваме имена, защото още няма нищо сигурно", каза голмайсторът.

"Основната ни цел е да останем в "А" група", добави Мартин Камбуров.

"Победата ни дойде малко късно, но знам какво е да биеш в последната минута. Така съм им вкарвал на техния стадион... за 1:2 в 93-ата минута и сме ги побеждали. Представям си какво е усещането при Биската (б.р. - Бирсент Карагерен, който днес наказа "Ботев" за 1:2 в 90-ата минута). Подобна радост от много време не сме изпитвали", доволен е голмайсторът.

Колегите от TribunaPlovdiv показаха кадри от посрещането на Локо (Пд) на "Лаута":



Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите