Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Една от най-решаващите за ЦСКА срещи продължи по-малко от 1 час. На "Армията" се проведоха сериозни разговори между представители на акционерно дружество "ЦСКА Възраждане" и сегашното ръководство на клуба в лицето на "Титан".

Инициативният комитет постави датата 30 септември като краен срок за Димитър Борисов и Иво Иванов, за да се произнесат дали са съгласни с предложените им условия. Ако ги приемат, ще се състои смяната на собствеността на ЦСКА. При всички положения обаче "Титан" ще остане поне още 3 години в клуба. В този период Димитър Борисов и Иво Иванов заедно с новата власт ще изчистват стари задължения с месечни вноски, за което БЛИЦ ви информира по-рано.

На състоялата се среща "ЦСКА Възраждане" беше представен от Красимир Георгиев, а от страна на сегашното ръководство присъства Иво Иванов, докато Димитър Борисов е в чужбина.

След края на 45-минутните разговори Красимир Георгиев обяви, че новата власт твърдо е зад Стойчо Младенов и легендата остава начело на "армейците".

"Вчера получихме съдебната регистрация и от днес вече имаме право да преговаряме официално за собствеността на ЦСКА. Проведохме среща с Иво Иванов, нямам представа защо Димитър Борисов не дойде. Официално внесохме предложението, което отправяме към настоящите собственици на ЦСКА. Сега се надявам в най-кратки срокове да получим писмен отговор. Надяваме се това да се случи до 15 септември, но все пак крайната дата е 30 септември", обяви Красимир Георгиев.

"Очакваме "Титан" да разгледа внимателно условията, които поставихме пред тях, за да се реши до какво точно споразумение ще се стигне. След това ще седнем и ще доближим вижданията си по съвместната ни работа. Нашето мотивирано предложение е на база всички разговори до момента, на база фактите, които видяхме като документи, задължения, заведени дела. Мисля, че сме на финалната права да постигнем споразумение. От началото на миналата седмица водим много интензивни разговори, които от днес започват да придобиват финален завършек. Днес беше уточнено със сегашните собственици, адвокатите и счетоводителите на двете фирми начинът, по който ние ще влезем в ЦСКА, параметрите на сделката, съответните гаранции за двете страни - кой какво ще поеме. Задали сме едни графици, в които успяваме да се движим. След като се разберат двете фирми, прехвърлянето на някои дела ще отнеме доста време. Гоним един нормален срок между 15 и 30 септември, ние да сме в управата и да сме поели управлението на ЦСКА. Всеки ден по-рано ще е успех и за двете страни", продължи единият от спасителите на ЦСКА.

"При всички положения "Титан ще остане в ЦСКА, тъй като имат много взаимоотношения с фирми, които трябва да изчистят. Част от нашето предложение е акционерите да имат годишни вноски на база техните акции, които да внасят. Ако тези вноски не бъдат внесени, то автоматично ще губят акциите си. Първите 3 години "Титан" ще бъде освободен от тези вноски, а след това ще влязат като всички останали", каза още представителят на Инициативния комитет.

"Сегашните собственици ще имат под 50% от акциите. Няма начин да бъдат мажоритарен собственик", добави Красимир Георгиев.