Треньорът на ЦСКА Гьоре Йовановски демонстрира страхотно настроение ден преди мача с Порто. На официалната си пресконференция македонецът не спря да се шегува и да весели присъстващите журналисти на Националния стадион “Васил Левски”.

На въпрос дали настроението е приповдигнато, след като днес са били раздадени заплати в тима, Гьоре отговори: “Почти два месеца съм в клуба и досега никога не съм чувал някой от футболистите да се оплаква заради забавянето на заплатите - никога. Най-много сега джобовете на футболистите да са им по-тежки и да тичат по-трудно срещу Порто.”

“Взехме си заплатите днес, което е и част от причината за нашето добро настроение. Не е имало проблеми и няма да има проблеми заради парите в ЦСКА”, допълни Павел Виданов, който също бе на пресконференцията и демонстрира спокойствие след финансовата инжекция по-рано през деня.

Друга тема, която коментираха двамата представители на "червените", бе музиката. На отговор на треньора на Порто, че Тиеро не се е адаптирал все още към българската действителност, колегата му Гьоре Йовановски отвърна: "Тиеро е много добър футболист и е вече от доста време в отбора. Не мисля, че има проблеми с адаптацията. Ако мислите, че има, може да му пуснем малко от тази българска музика, на която всички в отбора се радват. И без това той само седи с големите слушалки на ушите по цял ден."
 
“Не виждам причина играчите ни да са притеснени, имаме голям респект към Порто, но не сме уплашени, вярваме в своите качества. Съперникът няма слабо място, няма никакво значение кой ще излезе титуляр. Според мен Порто е най-техничният отбор в Европа след Барселона. Аз обаче вярвам в моите футболисти. Сигурен съм, че утре те ще дадат всичко от себе си, готвим се за подвиг и може да стигнем до победата. Ако не оставим нито един милиметър свобода и нито една свободна секунда на съперника, може да постигнем нещо", каза още Йовановски./БЛИЦ