Треньорът на Славия Милен Радуканов призова феновете на ЦСКА да не се подвеждат по някои настроения срещу него. Специалистът визира планирана от привърженици акция „Цвете за Радуканов", целта на която бе протест срещу наставника заради миналите му отношения с „червените". Радуканов гостува в студиото на предаването „Спорт 7"по ТВ7, където каза, че не изключва възможността някой ден да поеме и "Левски". През футболната си кариера той е играл на "Герена", а освен това се е подвизавал в ЦСКА като състезател и на два пъти беше наставник на "армейците", с които спечели Купата на България и Суперкупата.

"Феновете на ЦСКА не трябва да бъдат заблуждавани от комсомолските мероприятия срещу мен, които бяха през последните дни. Всичко между мен и ръководството е изчистено. Не съм казал една дума срещу ЦСКА, въпреки че отдавна съм извън клуба", заяви треньорът на Славия.

"Не се знае какво ще стане в бъдеще. Много пъти съм укоряван за това, че съм играл и в двата отбора (б.р. - ЦСКА и "Левски"), но не се срамувам от това нещо. Това са двата гранда на България и много малко хора са го постигнали и ще го направят. Има една поговорка – "Пази Боже сляпо да прогледа". Е, за мен не важи. Гордея се с това, което съм постигнал през живота си, къде съм играл и какво съм направил, с произхода си, с родителите си, със семейството си и използва възможността да им благодаря", заяви Радуканов.

Треньорът на Славия беше попитан дали би се върнал в ЦСКА, на което отговори: "Това е въпрос за бъдещето. Гледам в настоящето, не обичам нито миналото, нито бъдещето. Радвам се, че съм в Славия, раздавам се максимално, така че на този етап искам да се развивам тук и да постигам хубави резултати."

"Благодаря на Венци Стефанов за оказаното доверие. Радвам се, че прояви търпение за тези шест месеца, в които се лашкахме нагоре и надолу. Сега се чувствам спокоен и добре в Славия. Направихме селекцията така, както искахме", коментира Радуканов и добави, че той и колегите му трябва да създадат синдикат, който да спира президентите на клубовете да ги уволняват след едва няколко мача начело на отборите. Изказването му идва по повод освобождаването на Пепе Мурсия и Стойчо Стоев, съответно от "Левски" и Лудогорец. "Тези смени са доказателство, че треньорската професия в България е много трудна. Вижда се, че няма никаква сигурност, въпреки че се говори за доверие. И ние имаме вина, защото не сме направили синдикат като в чужбина, който гласи, че трябва да изплащат всичко до края на договора при освобождаване или да не гонят треньора след 2-3 мача. Доста трудно е да се задържиш дълго някъде, освен ако не станеш шампион няколко години поред. Трудно ще се научим да станем по-търпеливи, особено в големите отбори, където публиката притиска и иска резултати веднага. При Пепе Мурсия бяха страхотни хвалби как се работи с топка, правилно, сякаш българите не го можем това нещо. Но след 55 дни си тръгна. За това не трябва да се прехласваме по чуждото", каза още Радуканов.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите