Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов не се успокоява от факта, че тимът му е сочен като фаворит преди финала в турнира за Купата на страната със Славия на 25 май (сряда). “Готвим се за всеки мач сериозно. Ще подходим мотивирано и отговорно. Не винаги фаворитът печели, помните какво стана в първия кръг на “Герена”, сподели младият специалист. Както е известно, на старта на пролетния дял ЦСКА разби “Левски” като гост с 3:1, макар че бе определян като аутсайдер преди дербито.

Радуканов говори на пресконференцията преди финала, на която присъстваха още капитанът на тима Тодор Янчев, Емил Велев и Илия Илиев от Славия, както и шефовете на Професионалната футболна лига Стефан Капралов и Атанас Караиванов.

Треньорът на “червените” сподели, че е доволен от успеха на Порто в Лига Европа. Както вече съобщихме, триумфът на “драконите” праща носителя на Купата ни директно в плейофите на втория по сила европейски турнир.

„За нас е чудесно, ако започнем от четвъртия предварителен кръг на Лига Европа, както стана ясно благодарение на Порто. Третият в „А“ група започва участието си в Европа на 14 юли, а победителят от финала на 14 август. Това е от голямо значение”, доволен е от шанса Радуканов.

Той призна, че в събота (21 май) срещу Локо (Пд) ще пусне повече млади футболисти, за да запази титулярите за двубоя със Славия./БЛИЦ