Милен Радуканов постави следващата цел пред ЦСКА. От началото на пролетта треньорът играе ролята на “умряла лисица” и твърди, че за титлата ще се борят Лудогорец и “Левски”. Наставникът от Видин заяви, че целта е да налага млади момчета и радва феновете. След отпадането от Локомотив София за Купата Радуканов отново повтори целите – обиграване на отбора. На днешната пресконференция обаче Милен преобърна позицията си на 180 градуса.

И публично заяви: “След отпадането от турнира за Купата, ще преследваме следващата цел, която е шампионската титла.” За първи път Милен Радуканов посочи, че целта пред ЦСКА е титлата.

“В момента не мога да мисля за моя пост. Още от първия ден казах, че съм дошъл да работя, опитваме да променим манталитета на футболистите, тяхното мислене, да стъпим на здрава основа. Да седнем да се вайкаме, да плачем, няма смисъл. Трябва да направим нужните изводи, за да може да се представим по-добре в следващия мач”, допълни Радуканов след отпадането на ЦСКА от турнира за Купата на страната.

“Не съм обаче Дейвид Копърфийлд, да щракна с пръсти, нещата така да се променят, че ЦСКА да побеждава във всеки мач. Трябва стъпка по стъпка. Понякога има стъпка назад, за да бъдат направени две напред. Аз не бягам от отговорност, наша е отговорността, вярвам във всичките футболисти и мисля, че могат да се справят с нещата, които трябва, а те са да побеждаваме. За да стигна до този пост тук, съм работил много и съм учил много. Знаете, че завърших треньорската школа с Про лиценз. Най-важното в нашата работа е всеки ден да се раздаваш максимално. Това и правим. Набиваме в главите на футболистите какво трябва да правят, как трябва да го правят, защо трябва. Това нещо не може да се случи само за един ден. Надявам се на търпение, защото сигурно ще има много упреци защо този играе, защо онзи. Същото го казвам и на футболистите, и тях, ако ги питам, сигурно всички имат различни мнения. Затова футболът е колективна игра и се назначава един треньор, който да обедини всички мнения, манталитети, за да стигнем по-високо стъпало. В момента това е моята роля, достигнал съм това място с труд и учение. Гледам напред, оптимист съм, искам да работя, да се развивам”, коментира още треньорът.