Симеон Златев, който на вчерашното бургаско дерби между Нефтохимик и Черноморец (0:3) направи чутовна глупост и стреля с пистолет, зареден със сигнална ракета към терена, ще бъде съден по Указа за спортно хулиганство, научи Флагман.бг.

Преписката е приключена в Пето РУ и ще бъде внесена в съда, а възможните наказания са обществено-полезен труд, глоба и забрана за посещения на спортни събития за доста дълъг период.

36-годишният мъж не е дал конкретни обяснения за случилото се пред органите на реда. Според една от версиите от сектор „В“, където бяха ултрасите на „шейховете“ Златев е изстрелял ракетата към противниковата агитка, която е в сектор „А“.

Други обаче са категорични, че мишената всъщност бил някой измежду съдиите на двубоя – главния Светослав Лазаров или помощниците Станимир Илков и Васил Шавов. Симеон се ядосал на тяхно отсъждане в последната третина, което е малко странно, защото мачът на практика бе решен.

Футболистите на „акулите“ вкараха бързи три гола през първата част и практически доиграха мача, спестявайки разгромна загуба на съперника си и съхранявайки психиката на младите момчета със зелени екипи, които действително се бориха, колкото сили имат срещу далеч по-опитните си съперници.

За голям късмет ракетата не удари никого, а се заби в центъра на игрището, където издълба дупка. Ако беше уцелила футболист или съдия, последиците щяха да са доста сериозни. При всички положения този инцидент сложи неприятно петно върху градското дерби, което събра няколко хиляди зрители, зажаднели за футбол в Бургас.

До този момент няма реакция на агитката, че се дистанцира или осъжда подобни изпълнения.

Симеон Златев е бивш футболист. Преди година и половина той избави две жени и едно бебе от лапите на пиян мъж, който вилня във фризьорски салон в Бургас.