Комисията на ФИФА за разрешаване на спорове между клубове, играчи и треньори е присъдила Левски да плати 485 000 лева на Петър Хубчев. Бившият национал изкара около година начело на „сините“ и спечели 17 победи в 33 мача. Той имаше двегодишен договор с клуба и заведе иск пред ФИФА за дължимите му възнаграждения по оставащите месеци от контракта.

Левски е поискал мотивация за решението, която е изпратена в България и е входирана на 1 март 2021 г. От тази дата клубът има срок от 30 дни за обжалване пред единствената възможна инстанция за това – Спортния арбитражен съд в Лозана.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

От документите става ясно, че Хубчев е получавал 32 000 лева нетна заплата месечно на „Герена“ - по около 1000 лева на ден, а освен тези пари по остатъка от договора се дължат и други суми по клаузи, които също са били част от споразумението между треньора и Левски, пише dir.bg. Например – по 1000 лева на месец за жилище.

Петър Хубчев е подписал договора с германския си паспорт, както стори и когато парафира за национален селекционер близо две години преди да акостира на „Герена“.

Очаква се парите, които се дължат на хората от щаба на Хубчев – помощниците му Левон Апкарян, Георги Донков и Армен Амбарцумян, да са в подобни параметри – около или малко под 500 000 лева. Така общата сума наближава около един милион.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството