Александър Томов трябва да получи умопомрачителните 8 милиона лева, за да се осъществи продажбата на ЦСКА. Шокиращата новина разкри достоверен източник на БЛИЦ. При покупката на клуба от Прамод Митал през декември 2006 година и назначаването на Лупи за председател на Надзорния съвет е подписан нечуван договор между двамата. Контрактът е в срок за 10 години и гласи, че Томов трябва да получи 8 милиона лева, ако Митал го уволни или ако ЦСКА бъде продаден. Именно тази уникална вест е забавила преговорите между арабите, “Титан АС” и Александър Томов. Точно поради това Митал не е смеел да изрита Лупи от ръководството на ЦСКА, макар вече да се е бил убедил в неговата некадърност.
Когато чули за какво иде реч, “Кралете на боклука” се хванали за главите, тъй като освен седемте милиона евро, които трябва да платят за купуването на футболния клуб, се налагало да вадят още 8 милиони български лева. Томов обаче проявил милосърдие и склонил цената му да бъде намалена. След тричасови преговори, проведени миналия петък в централния офис на “Титан”,  двете страни стигнали до компромис. Новите собственици на ЦСКА започнали пазарлъци с Лупи за понижаване на парите и в крайна сметка се е стигнало до вариант “само” 3 милиона лева, които ще попаднат в джоба на бившия вицепремиер.
През тази седмица в София се очаква да пристигнат официално арабите, които стоят зад “Титан АС”. Според запознати това са двама души – единият от тях е от Обединените арабски емирства, а другият от Кувeйт, като седалището на съвместния им бизнес е в Дубай./БЛИЦ