Строежът на стадион „Георги Аспарухов" може да даде хляб не само на спортните медии, пише "Тема Спорт". Според различни информации предстоят интересни питания относно това кой точно е разрешил взривяването и събарянето на държавна собственост.

Възможно е да бъдат преразгледани отношенията между СК Левски и футболния клуб относно стопанисване на собствеността около автогара „Подуене" и преотстъпване на ползването на стадиона и прилежащите обекти и парцели. Нека припомним, че стартът на строежа се забави доста, а Иво Тонев не един и два пъти обясняваше, че се налага издаването на безброй разрешителни от различни инстанции. Според близки до синия клуб не е изключено въпросът да бъде разискван и от парламентарната трибуна като отговор на запитвания до най-висши инстанции, включително и прокуратурата.

Както е известно, наскоро бяха изнесени данни, че дълговете към изпълнителя на строежа наближават 5 милиона лева, а не 500 хиляди лева.

„Въпросът е сериозен, предстои интересно развитие", коментира източник на „Тема Спорт", който поясни, че неслучайно Иво Тонев и Тодор Батков панически бягат от въпросите относно финансирането на строежа на стадиона.

Ясно е само, че „Главболгарстрой" е компанията, която се ангажира с изграждането на сектора. Никой обаче до този момент не е казал ясно откъде трябва да идват финансовите постъпления към фирмата строител. Иво Тонев няколко пъти заяви, че парите за трибуната са осигурени, но явно сметките не се захранват от обещаното място. Председателят на УС в оставка отсече, че строежът не е обвързан финансово с футболния клуб и не трябва да се намесва Тодор Батков.

Адвокатът обаче призна, че ще се търси банков кредит, който по всичко личи ще се осъществи изключително трудно. Всичко това предстои да бъде разгледано от висши държавни инстанции в най-близко време.