17 януари 2010 година. Тази дата преобръща живота на Дарин Тодоров и родителите му. Точно преди 6 години юношата на "Левски" като по чудо остава жив след тежка катастрофа. Дарко претърпява пътен инцидент по маршрута от родния му Шумен към Каварна, където трябваше да продължи футболната му кариера. Впоследствие Тодоров прекарва 370 дни в будна кома, а битката за връщането му към нормалния начин на живот продължава и днес.

Майка му Даниела прави чудеса от храброст през тези 6 години, за да може Дарко отново да е на крака и да практикува любимата си игра - футболът, без който не може. Сега за него е много важно отново да замине на лечение в Анкара, но за целта е нужна още финансова помощ. "Нека всеки, който може, да помогне - дори и да е с малко, пак е от полза", сподели ангелът-хранител на Дарин Тодоров.

Изключително борбената жена от Шумен се съгласи да разкаже пред БЛИЦ за най-тежкия миг в живота си - моментът, в който съобщават на семейството му, че е катастрофирал.

"Изминаха точно 6 години. Сега е същото - пак е бедствено положението в цялата страна. Спомням си, че го молих да изчака 1-2 часа и да не тръгва за Каварна. "Изчакай, нека отпусне малко, тръгни по-късно", казах му тогава, но той не ме послуша. Пътищата бяха заледени и трудно проходими. "Спокойно, мамо, ще карам бавно! Много те обичам!", спомням си, че това ми каза. Когато проговори отново, пак това беше първото, което изрече - че ме обича", каза Даниела пред БЛИЦ.

"Дарко тръгна по-рано от Шумен, защото искаше да стигне навреме в Каварна и да не закъснее за тренировка. После знаете какво се случи - катастрофата, която преобърна живота ни. На никой родител не пожелавам да му се обадят от полицията и да му съобщят толкова неприятна новина", добави майката на Дарин Тодоров.

Тя разказа също така, че ден преди катастрофата Дарко отново е бил зад волана. "Беше на проби в Сливен, отиде още на 7 януари, треньор на отбора беше един сърбин (б.р. - Драголюб Симонович). Сливен бяха в "А" група и Дарко се надяваше да си заслужи договор с тях. Върнаха го обаче. Прибра се на 16 януари вечерта в Шумен и на 17-и тръгна за Каварна. Щеше да играе в Калиакра", разказа още Даниела.

На въпрос защо Дарин Тодоров не е подписал договор със Сливен, тя обясни: "Дуци му казал да се прибира в Шумен и да изчака още една седмица. Ако решал, че му е нужен, щял да му се обади. Но Дарко не искаше да чака и прие да заиграе в Калиакра, но не успя да стигне до там. Много ми е тежко като припомням тези мигове, но какво да се прави... съдба."

"Възстановяването му протича добре, но е изключително важно отново да го заведа в Анкара. Има голям ефект от първото ни ходене там. Ръката вече го поотпусна, а и започна сам да върти педалите на интересното колело, което баща му изработи от сателитна чиния. Изненада го с този подарък за Нова година. Сега Дарко всеки ден прави раздвижвания, които са му от огромна полза. Много ще бъдем благодарни на всеки, отзовал се на апела ни и помогне с колкото може. Нужни са ни още около 6000 долара", каза още Даниела, която през годините се доказа като изключително борбена българка.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Най-лесният начин за желаещите да помогнат на Дарин Тодоров става чрез DMS кампанията (DMS DARKO на кратък номер 17 777).

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN: BG31 UNCR 7000 1519 4561 09
BIC: UNCRBGSF
PayPal: [email protected]

Дарин Тодоров преди около месец сред бивши съотборници и приятели в Шумен:
__________.jpg