Втородивизионният Дунав (Русе) се раздели със 7 футболисти - Дамян Дамянов, Георги Иванов, Георги Вълчев, Никола Колев, Станислав Нечипоренко, Самуел Наков и Мирослав Будинов.

"Драконите" завършиха на деветото място с 46 точки след 12 победи, 10 равенства и 12 загуби.

Съобщението от Дунав: 

"Това беше всичко за този сезон. След последния мач с Литекс приключи и официално сезон 2023/2024 за отбора на Дунав. Играчите бяха пуснати незабавно в лятна ваканция, която ще продължи до 17 юни, за когато е насрочена първата тренировка за новия сезон.

Вече е ясно, че някои от футболистите няма да продължат с нас догодина, като това са Дамян Дамянов, Георги Иванов, Георги Вълчев, Никола Колев, Станислав Нечипоренко, Самуел Наков и Мирослав Будинов. На всички тях благодарим за това, че бяха част от нашето семейство и им пожелаваме всичко най-добро в бъдещото им развитие. 

На този етап съставът на Дунав изглежда така: Даниел Николов, Галин Минков, Димитър Тодоров, Николай Дичев, Джан Хасан, Димитър Законов, Луис Пахама, Кристиян Господинов, Симеон Вешев, Олег Димитров, Радослав Апостолов, както и удължилите своите договори с отбора Денислав Минчев и Стоян Предев. Йордан Димитров ще продължи да се възстановява от тежката контузия, която претърпя, като всички му стискаме палци отново да се завърне на терените възможно най-скоро. От младите състезатели ще продължава да се разчита на Никола Тотев, Стефан Стефанов, Калоян Иванов, както и на още други момчета от дублиращата формация.

Преди първата тренировка ще бъдат анонсирани новите попълнения, както и играчите на проби. Скоро ще бъде публикуван и планът за контролите през това лято, като първата дата за приятелска среща се очертава да бъде 26 юни".