Изпълкомът на БФС ще решава съдбата на националния селекционер Станимир Стоилов следващата седмица. БЛИЦ научи, че президентът Борислав Михайлов ще свика поредното заседание на Изпълкома на 27 октомври (вторник), на което ще бъде гласувано дали Мъри да остане начело на националите, или да бъде уволнен.

Един от вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков вече заяви категорично, че ако не бъдат направени кардинални промени, ще се оттегли от поста си. Босът на Сливен е твърд в искането си Мъри да бъде уволнен или да бъде даден шанс на съвсем други футболисти в националния отбор. За смяната на Стоилов са всички спортни хора от Изпълкома – Николай Гигов, Гриша Ганчев, Емил Костадинов и един от босовете на Черно море – Марин Митев.

На заседанието ще бъде засегната и една от най-наболелите теми за БФС в момента – липсата на съдебна регистрация на избрания през януари Изпълком. Както БЛИЦ вече няколко пъти писа, мандатът на стария Изпълком, който бе избран през 2005 година, изтече, а новият така и не получи регистрация от съда. Ако БФС не се сдобие с одобрението на съдебните власти, спортният министър Свилен Нейков може да отнеме лиценза на футболната ни централа./БЛИЦ