Световната криза ще се отрази и в Левски. Част от футболистите ще трябва да се разделят с големите си заплати, тъй като ще им бъдат намалени с 20 процента. За тази мярка на ръководството призна финансовият директор Константин Баждеков и собственикът Тодор Батков.

“На някои футболисти намаляваме заплатите, нормално, криза е. Един от нелошите клубове от провинцията не води диалог с играчите като нас. Там се сяда и направо се подписва”, каза Батков, който може би имаше предвид Литекс.

Босът на Левски посети откриването на ново кафе-клуб на привържениците и за първи път от доста време бе заедно с тях. Както е известно, ултрасите бяха против Батков и водиха война с него през миналата година, а той не бе на голяма част от мачовете на тима.

Освен него, на бляскавото събитие присъстваха Георги Иванов – Гонзо, Димитър Телкийски, Седрик Бардон, Елин Топузаков, Живко Миланов и Дарко Тасевски, както и около 100 фена.

Въпреки поканите, които бяха отправени към Станимир Стоилов и Наско Сираков, те не бяха част от церемонията.

“Аз не мога да отговаряме за действията им. Те са доказани левскари, не вярвам на слухове и инсинуации, че се радвали, когато Левски не успяваше”, каза Батков по повод отсъствието на Мъри и Наско.

Ръководството на Левски ще продължи да свива бюджета. Нови 10 служители са получили предупреждения за уволнение. Преди известно време бе отстранена шефката на международния отдел Ели Ваташка и още няколко служители в клуба./БЛИЦ