Христо Ристосков, който ръководи победата на "Левски" с 3:1 над Локомотив (София) в първия 1/2-финал за Купата на България, даде интервю след края на двубоя на "Герена".

"Мачът беше на много добро ниво. Според мен защитникът игра първи с топката, но ако е играл Бибишков, значи е дузпа. Аз останах с впечатление, че защитникът на "Левски" игра първо с топката. Не съм го гледал положението", коментира Ристосков за ситуацията в края на двубоя, при която можеше да отсъди дузпа за Локо (Сф).

"Не съм отсъдил засада в ситуацията, трябваше да има свирков сигнал, да се спре играта. Не се притеснявам. Христо Рискосков е достатъчно ерудиран човек, за да работи и на други места, освен като съдия. Без всеки може във футбола. Едни идват, други си отиват. Марадона и Стоичков спряха с футбола, а той още съществува", отсече реферът от Сандански.

"Не трябва от един мач и една дузпа да правим трагедии. Достатъчно сме "miserable" (б.р. - жалък, нещастен) всички във футбола. Има съдийски наблюдатели и комисия, които трябва да казват, аз като стана такъв, тогава ще давам оценки. Трябва всички да сме по-толерантни един към друг. Напрежението се нагнетява, а нивото на всички ни е много ниско", каза Ристосков.

"Георги Марков като ме е сравнил с Ахмед Ахмед, да е жив и здрав. Аз какво да направя", добави реферът.