Ръководството на Добруджа реши да хитрува пред кмета Детелина Николова, която по-рано днес се изказа ласкаво за вече бившия треньор на отбора от "Б" група Светослав Тодоров, изтъквайки че той е вадил пари от джоба си за отбора. Тоди, който месеци наред работеше без заплата, днес и вчера е получил на куп цели 10 месечни възнаграждения, за което показа документ пред градоначалника. По този начин шефовете на Добруджа се опитват да покажат на градоначалника, че Тодоров всъщност не работи без пари в клуба.

Амбициозният треньор обаче за пореден път доказа що за човек е и демонстрира отдадеността си на Добруджа, обявявайки пред кмета, че не иска парите, а ги предоставя на футболистите си.

На срещата при Детелина Николова днес освен Тоди, присъстваха още Валентин Василев - Председател на Управителния съвет на Добруджа, както и Светослав Петров, който навсякъде е обявяван за изпълнителен директор, но всъщност се води треньор в школата.

"Имаме начертани планове, но всичко опира до това какъв ще е бюджетът на футболния клуб", каза по време на срещата Председателят на УС на ФК Добруджа Валентин Василев. Той призна, че 90 % от средствата за издръжка на клуба са от Общината, а само 10 % клубът успява да набере от спонсори и дарители. Василев декларира, че клубът ще приключи годината със задължение в размер на 10-15 хиляди лева и отчете една успешна година, но в тона на шегата каза, че винаги там, където не стигат парите, става кавга, обяснявайки по този начин противодействието между Светослав Петров и Светослав Тодоров.
"По-добре да сме фактор в "Б" група, отколкото последни в "А", каза президентът.

"Направените подобрения в клуба са свързани със залата на стадиона, малкото игрище и тези 250 деца, привлечени в ДЮШ, които тренират редовно", похвали се Валентин Василев и поиска от кмета 650 000 леа, но реакцията на Детелина Николова бе повече от отрицателна.

Председателят на ПК по спорт и младежки дейности Младен Матеев апелира към президента да се активизира дейността на членовете на УС за намиране на допълнителни средства чрез спонсорство. На предстоящото Общо събрание на Добруджа, което ще се проведе на 11 декември, ще бъде направено предложение поне двама от агитката на отбора да влязат в УС на клуба. Феновете също така правят постъпки за регистрация на фенклуба в съда. Да няма служители в УС на Добруджа предложи председателят на Областния съвет на БФС Иван Манолов. Кметът апелира към ръководството на отбора да си преосмисли позицията относно решението на УС да не поднови договора на треньора Светослав Тодоров и допълни, че винаги може да бъде намерено по-добра и взаимноизгодна позиция.