Кметът на Добрич Детелина Николова се изказа ласкаво за треньора на Добруджа Светослав Тодоров, който въпреки че не получаваше пари за работата, която вършеше от сърце, вадеше и от джоба си за любимия клуб. Градоначалникът съобщи, че ще се срещне с ръководството на футболния клуб в лицето на изпълнителния директор Светослав Петров и председателя на УС Валентин Василев. Сбирката е предвидена за утре от 14:30 часа по време на редовното заседание на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности.

На въпрос на радио "Добруджа" дали тази среща не е закъсняла от гледна точка на факта, че УС на клуба заяви, че не възнамерява да поднови договора на старши треньора Светослав Тодоров, кметът отговори, че това е решение на нестопанска организация, която тя не може да коментира, но предстоят други проблеми за решаване в клуба върху които тя ще дискутира с поканените.

Сред тях са бъдещото развитие на отбора - мъже и достойното му представяне в "Б" група, на ДЮШ и клубната база. Общината държи на развитието на футбола в Добрич. "Проведени са няколкократни срещи с всяка една от страните поотделно. Когато има противоборства - това не е моята силна страна", призна кметът.

"За Светослав Тодоров мога да кажа само хубави неща. Той даде максимално от себе си, работи изключително професионално, постигна добри резултати и не само че не получаваше пари за това, но и самият той спонсорираше отбора. Защо членовете на УС не желаят да продължат договора с него - питайте тях", добави Детелина Николова.

Както вече стана ясно, УС на Добруджа взе решение да не продължава договора на Светльо Тодоров, изтичащ на 31 декември. От кметския екип нееднократно са декларирали, че държат футболът да се развива на територията на Общината и ще продължат да го подпомагат при ясна визия и организация. В това число влиза не само представителният отбор, но и детско-юношеската школа, призвана, както да осмисля времето на подрастващите, така и да подготвя кадри, които да са резерв за мъжкия състав.

Детелина Николова е опитала да изглади разногласията между засегнатите страни в клуба, като е провела серия от персонални разговори. Те обаче са довели до задънена улица.