Един от основните играчи на "Левски" Роман Прохазка бе избран за Играч на месец октомври в традиционната анкета на Пресклуб България. Той събра общо 11 гласа в анкетата. На второ място след него се нареди Живко Миланов, който има 9, а на третото е Антон Карачанаков от Славия с 5.

Словакът, който само преди дни се венча за дългогодишната си приятелка Михаела, заяви, че се чувства щастлив на "Герена" и няма намерение да си тръгва скоро.

„Благодаря на моите съотборници, защото без тях няма как да взема тази награда”, започна той.

„В началото не вярвах, че ще сме първи и ще се борим за титлата. След идването на Гаджев и Живко Миланов станахме по-силни. Сега сме по-уверени и вече знам, че можем да бием всеки отбор“ добави Прохазка.

„Мисля, че сега е интересно първенството. Всеки може да победи всеки. Няма отбор, който да води с 10 точки напред. За първо, второ, трето място битката ще е на високо ниво. През втория полусезон ще е още по-интересно, защото тогава ще се реши титлата”.

„Не си говорим за титлата, няма смисъл сега. Сега коментираме срещата с Пирин. Не се знае какво ще стане след 5-6 мача. Пирин е много труден противник, който играе здраво”, каза още Прохазка.

„Ние на терена ще дадем всичко от себе си. Такива неща като „удари от кръста” не искам да коментирам”.

„С жена ми живеем заедно в България вече една година и мога да кажа, че тук много й харесва. Не мислим да се прибираме в Словакия”, допълни играчът на „сините”. 

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016