Румънският нападател Никулае Митя е отказал годишна заплата 250 000 евро, за да играе в ЦСКА, пише в. “Меридиан Мач”. Случката е станала през зимата, а за нея признава самият играч.
 
“През януари тази година бях пред договор с ЦСКА, но в крайна сметка не приех предложената ми годишна заплата от 250 000 евро”, твърди Митя пред медиите в родината си.
 
В момента той е свободен агент и е на проби в НАК Бреда. Ако румънецът беше облякъл червената фланелка, автоматично щеше да се превърне в най-скъпоплатеният футболист на клуба.
 
Румънецът щял да получава по повече от 20 000 евро месечно, което ярко контрастира с въведения таван на заплатите от 7000 евро от собствениците от “Титан”. Неговият трансфер е бил придвижван от мениджъра Йона Бекали по настояване на вече бившия треньор на “армейците” Йоан Андоне.
 
Митя минава за един от най-големите таланти в Румъния. Той е продаден от Динамо (Букурещ) на Аякс през 2003 г., когато е само на 18 години. Лявото крило прави фурор в първия си сезон в Ередивизи, но след това контузия го връща назад.
 
През сезон 2008/09 той се връща в Динамо, но е избран в челната тройка на класацията “Златен таралеж” за най-голямо разочарование./БЛИЦ