Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Трагичният "Левски" стана за смях, отпадайки още от първия си съперник в Лига Европа. ФК Сараево напълни кошницата на "сините" на стадион "Кошево" (3:1) и сега какво следва?! Мач с Черноморец в "А" група, а може би преди това и някоя контрола, за да се запълни времето до старта на новия сезон.

Новият, който всъщност вече приключи за "Левски". Всичко отиде на вятъра и на "Герена" бързо се кротнаха. Но със сигурност след 2-3 победи в нашето силно и истинско първенство "сините" отново ще си вирнат носовете и ще се помислят за голяма работа. А до вчера бяха едни обещания, бяха чудеса... Тодор Батков се присмиваше на босненците. Пристигнали за първия мач в София с рейс. Возилото им може да е раздрънкано, но така тресна левскарите, че ги насини до болка. Ама май играчите не ги боли толкова, колкото верните привърженици на "Левски". Прибиращите хиляди евро месечно футболисти летят в облаците и се возят с чартъри, задоволени са с всичко, дори презодоволени. Свикнаха да падат от знайни и незнайни отборчета и им дреме на оная работа, с извинение, за отбора.

Ганайчето Опоку, например. Защо, за Бога дойде, след като половин година не беше играл професионален футбол? Та той дори не може да тича правилно, да не говорим, че едва ли някога беше чувал за "Левски"! А в същото време наученият нападател Иван Цветков беше отписан с лека ръка и изпратен в "Ботев" (Пловдив). Същият този Цветков, който беше голмайстор на "Левски" за миналия сезон с 13-те си попадения. И докато "сините" ставаха за смях на "Кошево" Цветков разцъкваше срещу Уигън и дори вкара гол на отбора от английската Висша лига.

А и не само Опоку се луташе снощи на терена в Сараево. Всички в синьо не знаеха къде се намират, просто отбиваха номера. Появилият се на смяна Жоао Силва нали уж беше привлечен да вкарва голове. Купиха го от Евертън, въпреки че няма записан нито един официален мач, да не говорим за попадение. И после да чакаш от такива хора да класират любимия ти отбор напред?! Това не са футболисти, а хора без сърца. Бездушниците, на които разчита Илиан Илиев, дори не могат да се гледат в очите, а ние искаме да си разменят по 2-3 паса. Гръмката селекция е за боклука! Опоку и Сие на момента да бъдат заключени в мазето на "Герена". Пък знае ли човек... там може да има чешма, играчите да си измият очите със студена вода и да започнат да се гледат в очите. Та чак тогава евентуално да започнат и да побеждават. Но кого да побеждават - Монтана, Берое, Черноморец, Миньор... Феновете искаха други успехи - на европейската сцена. За тях обаче ще трябва да почакат още един сезон, когато ще последва нов опит за преодоляване на първия съперник. Тогава пък "Левски" може да успее.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ