Треньорът на Локомотив (Пловдив) Аян Садъков обяви на днешната си пресконференция, че наказанието на Дани Кики от 4 мача е доста пресилено.

"Глобата на Дани е приемлива, но санкцията от 4 срещи ми се вижда много голяма. Бих приел подобно наказание, ако имаше еднакъв критерий и всички такива удари се наказват по един и същи начин. Моето мнение обаче е, че БФС не мери с един и същи аршин. Видяхте на мача Пирин - Левски един футболист на "сините" (става въпрос за Дарко Тасевски) какво направи във втори пореден мач и дали имаше адекватни санкции за него", заяви Садъков.

Наставникът на "смърфовете" каза още, че настроението в отбора през седмицата е било добро и очаква силен мач срещу Литекс. "Срещу Черно море преди три седмици пак имахме четирима наказани и се справихме. Сега е моментът тези, които играят по-рядко да докажат, че имат място в Локомотив", допълни наставникът на "черно-белите".

За първи път през пролетния полусезон той включи в групата си юношата Христиан Попов. В отбора се завръща и вратарят Кирил Акалски, който вече е напълно възстановен от контузията, която го извади от строя за срещите с Локо (Сф) и Миньор.

"Черно-белите" отседнаха на режим в хотел "Севлиево Плаза", като днес от 17 часа в балканския град ще е и последната тренировка на отбора преди утрешния мач с Литекс. Срещата с "оранжевите" от 25-ия кръг на "А" група е от 20:00 часа.

Групата на Локо (Пд) за мача в Ловеч: Стоян Ставрев, Кирил Акалски, Георги Мечечиев, Фелисиен Сингбо, Людмил Николов, Мартин Сечков, Петър Кюмюрджиев, Ангел Йошев, Любомир Чернев, Петър Лазаров, Веселин Марчев, Христиан Попов, Иван Караманов, Милан Милутинович, Евертон Джилио-Том, Искрен Писаров, Димитър Илиев и Георги Данов