Сагата "Мишел Платини" най-после приключи. Преди минути СТК на БФС даде зелена светлина за картотекирането на бразилеца като футболист на ЦСКА. "Червените" дълго време опитваха да уредят нападателя, но постоянно опитите им удряха на камък. Днес обаче всичко свърши и Платини ще бъде на линия за гостуването на "червените" на "Ботев" (Пловдив). Двубоят от десетия кръг на "А" група е в събота от 16 часа.

Изпълняващият длъжността председател на СТК Марин Маринов подробно обясни причините, довели до картотекирането на бразилеца.

"От 3 септември е влязло в сила допълнителното споразумение в договора, при което от ЦСКА на 18 септември са предявили нов иск Мишел Платини да бъде картотекиран. На 20 септември обаче ние им отказахме, защото тогава никой от “червените” босове не ни представи това допълнително споразумение. То е внесено в БФС чак на 18 октомври, или месец и половина, след като е било сключено. Защо от ЦСКА не са го представили, попитайте тях, а не мен! Ние миналата седмица имахме редовно заседание в четвъртък, а те броени минути преди това са внесли допълнителното споразумение. Защо те са го забавили месец и половина, а ние да го гледаме след 15 минути? Как да стане?! Има си процедура по завеждане на документацията, която не бе спазена тогава. Сега обаче всичко е наред и Платини може да играе още срещу Ботев (Пд), стига да му донесат документите за катротекиране при нас", съобщи Марин Маринов.