Александър Станков със сигурност напуска китайския Аербин. Опитният специалист ще разтрогне договора си по взаимно съгласие. Същото ще направи и защитникът Кирил Котев, който игра под ръководството на наставника. В края на миналата година ръководството на клуба предложи на Станков да стане технически директор, след като отказа да продължи работата си като треньор. Специалистът се превърна в любимец на местните, след като класира тима за първи в историята си в елита на Китай, поемайки го от трета дивизия.

“Няма смисъл да ме мъчат като технически директор, аз съм треньор и искам да работя като такъв. Като минат години може и да ми хареса да стана мениджър от такъв тип”, заяви Станков. Най-вероятно бившият треньор на ЦСКА ще се върне в Китай, но ще поеме друг отбор.

“Оставам с най-добри чувства към “Аербин”. В Китай се работи професионално, смятам, че за две години си изградих добро име там, и ще го защитя в друг отбор”, допълни Станков.

Бившият защитник на Локо (Пд) и ЦСКА Кирил Котев също ще напусне Далиен по взаимно съгласие. Футболистът по всяка вероятност няма да се обвързва с друг клуб до лятото, защото е трайно контузен. Котев има скъсана кръстна връзка на коляното, опериран е и ще се възстановява поне до май./БЛИЦ