Ивелин Попов се събуди срещу Швеция и направи силен мач. Не вкара гол, но записа две асистенции при победата с 3:2 и беше сред най-добрите на терена. Истински лидер и капитан! Срещу Холандия обаче Попето, въпреки че отново отбеляза попадение (всъщност, голът е записан на Георги Костадинов, макар че би трябвало да е на Ивелин), не беше на ниво.

От добрите му изяви нямаше и следа. Капитанът пак заспа, изпросвайки си ненужен жълт картон, който го вади от двубоя с Франция на 7 октомври. На всичко отгоре пред камерите Попето обяви, че България не бива да бъде отписвана. Че няма да се предаваме и ще се борим до последно. Дрън-дрън! В просъница Ивелин изговори куп щуротии и прояви напълно излишен патос при положение, че срещу „петлите” той няма да е на терена. А трябваше да е там, макар шансовете ни да се изпариха тотално.

Ако обаче трябва да сме откровени, никой  не очакваше след тегленето на жребия, че имаме надежди за класиране. Първо, защото попаднахме в тежка група. И второ, отборът ни не е узрял за участие на световни финали.

Затова нека гледаме по-реалистично на нещата и да не бързаме с критиките. Истинската цел е участие на Евро 2020. До началото на следващите квалификации има време. Време, през което Хубчев ще трябва да изгради отбор, който ще има реални шансове за класиране.

В настоящите битки за Мондиал 2018 тестът показа, че сме на прав път, ама сме все още далеч от истината, тъй като имаме много, ама много трески за дялане. Една от тях е прословутото непостоянство. Или казано другояче – заспиването. Тимът ту се пробужда (най-пресният пример е отличната победа срещу Швеция), ту изпада в летаргичен сън. Досущ като Попето.

Тъй де - какъвто капитанът, такъв и отборът... Ето срещу този вирус е необходимо да се намери лек, защото е най-опасен. Аз мисля, че Хубчев ще го открие. Нека просто му гласуваме доверие. Проблясъците, които видяхме в тима под негово ръководство, ни кара да вярваме, че надеждата съществува.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ
НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​