Трансферът на Маркиньос в Металург (Донецк) се бави заради неотложен ангажимент на собственика на украинския клуб Сергей Тарута, научи БЛИЦ. Милиардерът е занимал спешно за град Днепропетровск, където се очаква да осъществи сделка за милиони долари в областта на металургичната промишленост.  
Едва след това босът на Металург ще умува върху привличането на най-добрия футболист на ЦСКА в неговия тим.

“Червените” босове са готови да се разделят с бразилеца минимум срещу 500 000 евро. Според последни информации обаче Димитър Борисов е поискал 750 000 евро.

Треньорският щаб на украинския отбор, където играят Велизар Димитров и Зе Суарес, е одобрил напълно Маркиньос – особено след силните му изяви в контролата между двата отбора вчера, когато отбеляза единствения гол. Чака се единствено последната дума на Сергей Тарута. Според източници на БЛИЦ милиардерът ще осигури нужната сума и асът на ЦСКА ще подпише с Металург.

“Очакваме сигнал от украинците за начало на заключителните преговори. Може да има развитие днес, утре, може и по-късно... Въпрос на изчакване. Трябваше да разговаряме вчера, но ангажиментът на г-н Тарута промени плановете ни”, заявиха от “армейската” управа пред БЛИЦ.