Главният съдия на пропадналия двубой между Калиакра и “Левски” Таско Тасков заяви, че е бил готов да ръководи мача. Както е известно, срещата се провали, след като домакините от Каварна не предоставиха линейка и медицински лица. 30 минути след 18:00 часа реферите изчакаха и заради липсата на въпросните служебни лица, арбитрите не позволиха мачът да започне.

“Ния бяхме готови да ръководим срещата, спазихме нормативните документи, изчакахме 30 минути. Домакините не представиха медицински свидетелства и ние се прибрахме. От тук нататък комисиите да решават проблема. Ние не можем да кажем, дали ще има служебен резултат. Всичко сме описали в докладите, нямаше линейка и медицинско”, заяви Таско Тасков.

“Цялата бригада бяхме готови да свирим, яд ни е, това беше престижен наряд, дерби, което се очакваше от всички. Съжаляваме, но нищо не можем да направим. Поздравихме се с кмета на Каварна Цонко Цонев преди началото на срещата, пита ни дали можем да ръководим контролата, ние му отказахме. Ние бяхме назначени да ръководим официалната среща Калиакра – “Левски”. Шегувахме се с моите колеги, че не сгрешихме в нито едно положение”, завърши главният съдия./БЛИЦ