ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Съдийският шеф Никола Джугански заяви, че в телефонен разговор Христо Ристосков му е признал за грешките си в двубоя от 1/16-финалите за Купата на България Лудогорец - ЦСКА (1:2). Реферът от Сандански дори сам е пожелал повече да не получава наряди за двубои на "армейците". Със сигурност скоро и Николай Йорданов няма да свири на ЦСКА, след като от клуба пуснаха декларации срещу двамата арбитри с желанието Съдийската комисия повече да не им ги изпраща.

"Ристосков допусна по 2-3 грешки в двете посоки. Сега се сещам за втория жълт и непоказан червен картон на Анисе, за което даже си призна, че е сгрешил. За ситуацията с Апостол Попов - не мога да кажа, защото от записите не се вижда добре. Крачунов също клонеше към червен картон, както и Мирослав Иванов. Трябваше да отсъди дузпа за нарушение срещу Платини. Като цяло това беше слаб мач на Ицо. Аз и комисията очаквахме много повече от него. Оценката му е 7,4. Тя предполага правата му да бъдат спрени. Комисията ще разгледаме в сряда видеозапис от мача, както и жалбата на ЦСКА. Тогава ще вземем решение. Той вече пропусна 1 кръг", коментира пред Канал 3 Никола Джугански.

"Няколко пъти се чухме след мача и се радвам, че си промени първоначалното мислене по отношение на решенията му в мача в Разград. След срещата твърдеше, че е прав във всичките си решения, докато вчера си призна, че е допуснал грешки. Това му прави чест, но не и публикацията във "Фейсбук", с която доста ме изненада. В началото като прочетох, не можах да повярвам, че това е написано от Христо. Определено не одобрявам този начин", продължи съдийският шеф.

"Откакто аз съм председател, ЦСКА е първият клуб, който има желание някои съдии да не свирят техни мачове. Не ми харесва тази молба, но в последните 5 кръга не изглежда удачно да назначим на техни двубои Ристосков или Николай Йорданов. А и като разговарях с Ицо, той ми каза, че не желае повече да свири на ЦСКА. Моето желание е да не се поддаваме на молби, като тези на ЦСКА. Но, за да запазим добрия тон, да не ядосваме клубовете, е по-добре в случая да се съгласим с тяхното искане. Защото, ако назначим тези съдии и те имат лош мач, ще ни обвинят в тенденциозност. Разговарях с Георги Илиев-Майкъла, но не тази тема", каза още Никола Джугански.

Съдийският шеф информира, че от петък е на семинар в Сливен и вчера не е имал възможност да гледа пловдивското дерби Локомотив - "Ботев" (2:2). "Разбрах, че Станислав Тодоров се е справил. Не успях да гледам мача, защото имаме много работа в Сливен. Съдийската комисия полага много усилия за повишаване нивото на реферите. На семинара лекции изнасят Антон Генов, Красимир Керезов, Стефан Чакъров, Детелин Баялцалиев... Станислав Тодоров сега получи наряд за груповата фаза на Лига Европа. Ако има жалба от "Ботев" (Пловдив), ще я разгледаме. Ще видим запис, говорим и за двата жълти картона на Бобан Грънчаров. Бяха показани правилно. В останалите решение на Станислав Тодоров, ако има грешки, както твърдят от ръководството на "Ботев", не знам, не мога да коментирам. От разговорите с колеги разбрах, че е изкарал и този мач на ниво. За оценката му не мога да бъда категоричен. Те пристигат в София. Мисля, че е много добра оценка. Станислав Тодоров в момента върви към най-високото ниво на ранглистата на УЕФА. Нашата надежда и мечта е да се изкачи при елитните рефери, които имат право да ръководят мачове от Шампионската лига. През зимната пауза се надяваме да бъде качен с едно ниво по-нагоре", каза още Джугански.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА