Селекционерът на националния отбор на Черна гора Миодраг Радулович даде пресконференция преди утрешния мач срещу България от група „G“ на квалификациите за Евро 2024. Двубоят на стадион „Под Горицом“ ще започне утре от 19:00 часа. Срещата е важна и за двата отбора, тъй като от резултата до голяма степен ще зависи дали ще запазят шансове в битката за класиране на европейското първенство в Германия през следващата година.

"Целта ми е да участвам на голям форум като треньор на Черна гора. В момента обаче главната задача е да вдигнем отбора физически и психически след шокиращото равенство 2:2 с Латвия в Каунас преди два дни. След скучно първо полувреме вкарахме два гола през второто, но и съперникът не се предаваше. Заиграхме с четирима нападатели и направихме всичко, за да стигнем до победата, но не се получи. Просто нямахме късмет, не е настъпил краят на света", заяви Радулович.

"Срещу България ще се опитаме да бъдем по-активни от самото начало и да наложим нашия ритъм. Първият мач с България беше равностоен като представяне, но ние трябва да играем както през второто полувреме в Каунас. И вярвам, че с три точки ще се върнем в борбата за класиране. Част от спорта е да се надяваме, макар че често в живота желанията изпреварват възможностите", допълни 55-годишният специалист.

"Българите ще играят по-спокойно и по-освободено. За тях ще е по-лесно Футболът е жив организъм, не се управлява като предприятие или някаква фирма. Видяхте как подкрепяха литовците своя национален отбор. Резултатите им са далеч по-лоши от подкрепата. Ние също трябва да покажем желание и мотивация. Няма да се лутаме и се надявам реализаторските способности да са като в Литва", завърши Миодраг Радулович.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024