Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О‘Нийл призна, че идването на Илиан Илиев начело на България е имало позитивно влияние върху представянето на българския тим. Наставникът даде пресконференция преди срещата между двата тима от група 3 в Дивизия „С“ в турнира Лига на нациите. 

„Нямаме контузени състезатели. Идването на новия селекционер на България със сигурност имаше позитивно влияние върху отбора, който направи силни резултати – равенства с Унгария и Сърбия, които играха на Европейското първенство. Очаквам труден мач, който ще бъде срещу интересен съперник. България може няма много опит, но пък селекционерът залага на доста нови играчи. България попадна в трудна група в квалификациите за Европейското първенство", заяви О'Нийл и обърна внимание на успеха на неговия тим с 2:0 срещу Люксембург в първия двубой от групата. 

"Нямаме много време между двата мача. Направихме нужните анализи след двубоя с Люксембург. Със сигурност има доста неща, които да подобряваме. Най-важното е да се възстановим пълноценно за утрешния двубой с България. Допуснахме само един гол в последните шест мача. Срещу Люксембург започнахме много добре. Със сигурност обаче гостуването е фактор. Това ще е първият домакински мач за България с публика от доста време насам и може да има и напрежение в тима, което ние трябва да използваме", каза още селекционерът на Северна Ирландия. 

"В последните десет месеца бяха включени доста нови футболисти в нашия отбор. Това са играчи, които трябва да похваля, защото те изчакаха своя шанс и го използваха. Разполагаме с чудесна група футболисти, атмосферата в тима е страхотна. Със сигурност имаме прогрес, но големият тест ще бъде утре. Ще бъде труден мач срещу сериозен противник далеч от дома", обясни Майкъл О'Нийл. 

Двубоят България - Северна Ирландия е утре (8 септември) от 19:00 часа на ст. Христо Ботев в Пловдив.