Селекционерът на Швейцария Мурат Якин беше на седмото небе от радост след победата над България (4:0) и класирането на тима си за Мондиал 2022 в Катар. Затова помогна и нулевото равенство между Северна Ирландия и Италия в Белфаст.

„Невероятен мач! Все още не съм осъзнал какво се е случило. Разбира се, бях напрегнат. Трябваше да остана хладнокръвен, спокоен и съсредоточен. Ако се върнем към двата мача с Италия и пропуснатите от тях дузпи, е ясно, че имахме късмет, но в крайна сметка всичко е заслужено”, обяви Якин.

„Това е огромен момент. Искам да го споделя с момчетата, които бяха фантастични още от първия ден, в който заех поста. Благодаря на Швейцарската футболна федерация, че успях да изпитам тези моменти. Това е красотата на футбола: когато си смел, съдбата те възнаграждава. В крайна сметка има още много време до световното първенство. Нека се насладим на момента първо”, допълни швейцарският селекционер.

„Постоянно следяхме какво се случва в Северна Ирландия. През първото полувреме направихме много добри неща. Контролирахме мача, имахме три-четири възможности, но не успяхме да ги завършим. През второто полувреме успяхме да поправим това, което ни липсваше. Играчите ме питаха как се развива мачът в Белфаст. Радвам се, че всичко мина добре”, заяви 47-годишният специалист.

“Можете да си представите каква е обстановката в съблекалнята! Трябва първо да осъзнаем какво направихме. Благодаря на Северна Ирландия. На нас също не ни беше лесно в гостуването там”, завърши Мурат Якин.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022