ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как прогнозираха мача Алфредо Торес и Гери Дончева Янков в играта Efbet Лига на Букмейкър БЛИЦ

Шампионът Лудогорец сензационно загуби с 0:1 домакинството си на аутсайдера Пирин (Благоевград) в мач от 22-ия кръг на Еfbet Лига. Така "орлите" пропуснаха шанса да се доближат само на точка зад ЦСКА. "Армейците" са на върха с 54 точки, а разградчани остават с 50. Пирин събра 16 точки и е на 14-ото място, продължавайки битката за спасение.

Автор на единственото попадение в срещата стана Преслав Йорданов. Бившият нападател на ЦСКА прониза Серджио Падт от дузпа в добавеното време на първото полувреме, което се оказа достатъчно на "орлетата" да измъкнат сензационната победа. Тя е втора поредна за тима от Благоевград при гостуване на Лудогорец след гръмкото 5:3 на 13 декември 2021 г.  

Наказателният удар беше отсъден за спъване на Даниил Кондраков от Франко Русо. След дълго разглеждане с ВАР - за евентуална засада на украинеца и дали е бил в наказателното поле на Лудогорец, реферът Ивелин Занев посочи бялата точка, а Преслав Йорданов се разписа хладнокръвно. 

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Титуляр за шампионите днес беше новото попълнения Тодор Неделев, който подписа с "орлите" преди дни и още днес Анте Шимунджа му гласува доверие. Бившият ас на Ботев (Пловдив) имаше няколко възможности за гол, но не успя да порази вратата на Пирин.

Домакините направиха страшно много пропуски, като няма как да не отбележим силните изяви на украинския вратар Максим Ковальов, съумял да опази мрежата си "суха". 

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков се контузи на загрявката и мястото му сред титулярите зае Дени Групер. Лентата отиде при Оливие Вердон. 

Дебютиращият за Пирин в Efbet Лига Мартин Бачев (18-годишен) пък бе капитан на тима от Благоевград. На смяна през второто полувреме пък се появи Марсел Бибишков. 15-годишният талант е син на бившия нападател Крум Бибишков. Марсел имаше отличен шанс за гол в добавеното време, когато се озова сам срещу Серджио Падт, но липсата му на опит си каза думата и не успя да отбележи.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 


ЛУДОГОРЕЦ - ПИРИН 0:1
0:1 Преслав Йорданов (45+1-дузпа)


По-интересното от мача по минути
1 - Начало на срещата.
6 - Добра атака на шампионите мина през Неделев и Десподов, последният центрира отдясно към точката на дузпата, но Рай Насименто не успя да засече по най-добрия начин с глава.
15  Пропуск на Игор Тиаго. Нападателят на Лудогорец се размина с гола, след като засече много добро центриране на Десподов.
30  Пирин можеше да поведе при най-сериозната голова ситуация в мача до момента. Чебраилс Макрецкис направи отличен рейд и проби отбраната в зелено, озова се на изгодна позиция и стреля, за късмет на Серджио Падт право в тялото му. 
41  Съдията Ивелин Занев посочи бялата точка, отсъждайки дузпа за Пирин за фаул на Франко Русо срещу Даниил Кондраков. Асистентът му развя флага за засада и 11-метровият наказателен удар беше отменен.
42 - Ситуацията се преглежда с ВАР.
45  ДУЗПА за Пирин. След преразглеждане с ВАР се оказа, че няма засада. За нарушението на Русо срещу Кондраков гостите получават дузпа, каквото беше и първоначалното решение на Ивелин Занев. 
45 - Добавеното време е 4 минути.
45+1  ГОЛ! Пирин поведе с точно изпълнена дузпа от Преслав Йорданов. 
45+1 - Младият капитан на Пирин Мартин Бачев попречи на Десподов да създаде опасност пред вратата на Максим Ковальов.
45+4 - Край на първото полувреме.
----------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Анте Шимунджа търси промяна с включването на Спас Делев и Педро Нареси. Сменените са Рай Насименто и Клод Гонсалвеш.
65  Mощен изстрел на Неделев от дистанция, топката прелетя в опасна близост покрай лявата греда на вратата на гостите.
67  Отличен шанс за шампионите. Ковальов спаси удар на Десподов отблизо, но никой играч на домакините не можа да нанесе още един изстрел в заформилото се меле след спасяването на стража на Пирин.
76  Фрапантен пропуск на Доминик Янков, който от отлична позиция пред Ковальов изпрати топката над напречната греда. 
77  Синът на Крум Бибишков - Марсел Бибишков (15-годишен), влиза в игра за Пирин. Иван Тасев излезе.
82  Домакините претендират за дузпа след падане на Спас Делев, който обаче с ясен знак към съдията Ивелин Занев показа, че не е имало нарушение срещу него. Нападателят на шампионите загуби равновесие, преодолявайки противник и това доведе до строполяването му на земята.
86  Напрежение на терена в Разград! Футболистите на двата отбора заформиха меле, имаше размяна на удари. До изпускането на нервите се стигна, след като Максим Ковальов падна да лежи пред наказателното си поле след удар от съотборника си Реян Сенханджи, с което беше спряна атака на Лудогорец.  
88 - Ситуацията беше прегледана с ВАР, съдиите не откриха нищо нередно и играта продължи. Ковальов е на крака и ще доиграе мача.
90 - Добавеното време е 10 минути.
90+1 - Опасен изстрел на Неделев, топката прелетя над вратата на Пирин.
90+4 - Мерникът изневери и на Десподов, който изпрати топката в аут.
90+5 - Нов пропуск на Десподов.
90+10  15-годишният Марсел Бибишков се озова сам срещу Падт, нанесе слаб удар, който не затрудни опитния страж.
90+10 - Край на мача. Пирин сензационно победи с 1:0 Лудогорец.


ЛУДОГОРЕЦ: 1.Серджио Падт, 2.Пипа (60  64.Доминик Янков), 22.Франко Русо , 24.Оливие Вердон, 14.Дени Групер, 8.Клод Гонсалвеш (46  30.Педро Нареси), 23.Мануел Шоу (60  6.Якуб Пьотровски), 7.Рaй Насименто (46  90.Спас Делев), 88.Тодор Неделев, 11.Кирил Десподов, 9.Игор Тиаго 
Резерви: 12.Симон Слуга, 5.Георги Терзиев, 6.Якуб Пьотровски, 14.Дени Групер, 30.Педро Нареси, 32.Игор Пластун, 64.Доминик Янков, 90.Спас Делев
Треньор: Анте Шимунджа

Пирин Благоевград
ПИРИН: 12.Максим Ковальов , 11.Андрей Йорданов, 72.Раян Сенхаджи, 29.Мартин Бачев (к), 10.Славко Шоколаров (90+2  8.Дмитро Семенив), 18.Мартин Смоленски  (90+3  73.Венцислав Бенгюзов), 20.Чебраилс Макрецкис , 26.Иван Тасев (77  25.Марсел Бибишков), 9.Преслав Йорданов  (71  24.Борис Тютюков), 14.Даниил Кондраков
Резерви: 21.Янко Георгиев, 8.Дмитро Семенив, 15.Любомир Тодоров, 24.Борис Тютюков, 25.Марсел Бибишков, 23.Димитър Тонев, 73.Венцислав Бенгюзов
Треньор: Христо Янев

Разград, стадион "Хювефарма Арена"
Съдия: Ивелин Занев

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК