Бившият нападател на Арда (Кърджали) Елиша Сам направи изненадващо разкритие за расизъм в съблекалнята на клуба през миналия сезон. 23-годишният белгиец се присъедини към тима от Кърджали през лятото на 2019 година и вкара 3 гола в 17 двубоя във всички турнири. През юни тази година той напусна българския отбор и премина в петодивизионния английски Нотс Каунти, с чийто екип има 9 участия и 2 попадения до момента за първенство.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"През лятото на 2019 години дълго време се надявах и очаквах оферта от Белгия или Холандия, но такава не дойде и трябваше да разгледам други възможности. Предложението на българския елитен Арда беше най-конкретно и ми предлагаше интересен проект, което в крайна сметка ме убеди да приема. Но когато се присъединих към отбора бързо ми стана ясно, че това в действителност не е така“, сподели Елиша сам пред hln.be.

„Освен мен, в състава имаше още много чужденци. Част от тях трябваше да останат резерви и не го приемаха. В съблекалнята се оформиха два лагера, а това доведе дори до расистко напрежение. Никога не съм се чувствал застрашен физически, може би заради ръста ми, но другите неща бяха неприемливи", добави високият 195 см нападател.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството