Лудогорец сензационно се издъни в домакинството на традиционно удобния си съперник Славия. Последният мач от 11-ия кръг на "А" група завърши без победител - 0:0, с което продължиха изненадите в днешния ден. По-рано "Левски" направи 1:1 с Марек в Дупница, а закъсалият Локомотив (Пловдив) успя да спечели срещу Литекс с 2:0.

На мача в Разград очакванията бяха за безпролемна победа на шампионите, които обаче се провалиха и сериозно изостават от лидера ЦСКА. "Армейците" са на върха с 26 точки, докато разградчани са с 19 в актива, колкото има и Литекс.

За срещата днес треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев беше дал почивка на много от титулярите, които играха на висота при загубата с 1:2 от Реал (Мадрид) в сряда за Шампионската лига. Владислав Стоянов, Марселиньо, Светослав Дяков, Роман Безяк и други от основните футболисти дори не попаднаха в групата за домакинството на "белите". Титуляр срещу Славия започна само един от игралите от първата минута срещу Кристиано Роналдо и компания - Козмин Моци. Румънецът си партнира в центъра на защитата с Георги Терзиев, най-вдясно на отбраната беше Шоко, а най-вляво друга резерва - Браян Ангуло. Атаката поведе Юнес Хамза, подпомаган от Върджил Мисиджан, Вандерсон и Жуниор Кишада. Разградчани обаче трудно създаваха положения пред Георги Петков, най-вече заради отлично подредената отбрана на "белите". Опитният страж също се представи добре и спаси няколко положения.

Отборът на Венци Стефанов дори може да съжалява, че не стори чудото и не победи в Разград, след като в края Фернандо Да Силва пропусна да отбележи сам срещу Милан Борян.

Мачът на "Лудогорец Арена" започна с отменен гол за домакините. В 3-ата минута Върджил Мисиджан центрира отляво от ъгъла на наказателното поле, Вандерсон отклони топката и я прати в мрежата на Георги Петков, но беше в засада и попадението логично не беше зачетено. В 6-ата Мишел Платини опита неуспешно да прехвърли Милан Борян. До почивката имаше по няколко удара към двете врати, но както Борян, така и Георги Петков не бяха затруднени и без проблем се справиха със ситуациите.

Втората част беше далеч по-интересна от първите 45 минути. След почивката и двата отбора вдигнаха оборотите. В 49-ата минута Вандерсон беше изведен отдясно, центрира от движение към Хамза, тунизиецът се протегна да засече, но сам влезе във вратата, а топката се отби в гредата, след което Петков я улови и нулевото равенство се запази.

В 59-ата минута "белите" имаха добра възможност да поведат след неразбирателство между Моци и Борян. Фернандо Да Силва изведе Иван Вълчанов в наказателното поле на шампионите, Моци пресече паса, като топката се насочи към канадския национал, който не се разбра с румънеца и улови, за което съдията Владимир Вълков даде непряк свободен удар вдясно на ъгъла на вратарското поле. Фернандо Да Силва изпълни право в тялото на стража, който изби в корнер.

В 81-ата минута Фернандо Да Силва пропиля златен шанс за "белите". Бразилецът излезе сам срещу Борян след груба грешка на Шоко в центъра, но стреля право в тялото на стража. До края на мача капитанът на шампионите Христо Златински обстрелва неточно Георги Петков, Даниел Абало също пропусна добър шанс и в крайна сметка мачът завърши без победител - 0:0. Това беше последната среща за кръга, а и за първата част от редовния сезон.

С прибавената и напълно заслужена точка Славия вече има 9 в актива, с колкото са още Локомотив (Пловдив) и Марек. С по-малко е единствено Хасково (4 т.).


ЛУДОГОРЕЦ - СЛАВИЯ 0:0

22.JPG
ЛУДОГОРЕЦ:
26.Милан Борян, 20.Шоко jalt.jpg, 55.Георги Терзиев, 27.Козмин Моци jalt.jpg, 16.Браян Ангуло, 23.Христо Златински, 12.Абел Анисе, 88.Вандерсон (73 smqna.jpg 8.Фабио Ешпиньо), 93.Върджил Мисиджан (57 smqna.jpg 17.Даниел Абало), 11.Жуниор Кишада (69 smqna.jpg 7.Mихаил Александров), 99.Юнес Хамза
Резерви: 31.Георги Аргилашки, 77.Витиня, 19.Александър Василев, 4.Теро Мантула, 8.Фабио Ешпиньо, 17.Даниел Абало, 7.Михаил Александров
Треньор: Георги Дерменджиев



СЛАВИЯ1.Георги Петков jalt.jpg, 25.Цветомир Панов, 26.Димитър Везалов, 6.Кристиан Касай, 71.Диего Фераресо jalt.jpg, 77.Душан Савич (46 smqna.jpg 35.Иван Вълчанов jalt.jpg), 11.Мичел Бургзорг jalt.jpg, 17.Костадин Дяков, 10.Фернандо Да Силва jalt.jpg (90+2 smqna.jpg 3.Димитър Пиргов jalt.jpg), 99.Радослав Василев jalt.jpg (77 smqna.jpg 7.Жереми Манзоро), 20.Мишел Платини
Резерви: 12.Емил Петров, 3.Димитър Пиргов, 35.Иван Вълчанов, 22.Владимир Семерджиев, 24.Китан Василев, 7.Жереми Манзоро, 9.Вилиан Бижев
Треньор: Иван Колев


Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Владимир Вълков
Жълти картони: Шоко, Козмин Моци (Лудогорец); Диего Фераресо, Радослав Василев, Мичел Бургзорг, Фернандо Да Силва, Иван Вълчанов, Георги Петков (Славия)


Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите