Вторият по сила акционер в Левски Тити Папазов направи сензационно разкритие относно малката фирма, която в началото на месеца спаси Левски със заем, за да бъдат платени заплати играчите. От думите му стана ясно, че това е негова фирма и обясни, какво се е случило с лихвата по кредита.

„На 28 март 2014 г. давам на Тодор Батков 186 000 лева, за да бъде спасен лиценза на Левски. 14 май 2014 г. съм в офиса на Батков, обажда се Елин Топузаков (треньор на отбора към тогавашния момент). Предстои пътуване до Ловеч в последен кръг, но отборът отказва да пътува, тъй като не е получавал заплати. Дойдох на стадиона и в стаята на администратора Райко събрах Елин, Валери Божинов, Веселин Минев и Станислав Ангелов и обещах, че до 23 май те ще получат заплатите си. Заложих мои акции в партньорство с Румен Чандъров, тъй като не прецених, че клубът няма право да празнува юбилей, когато играчите не са получавали заплати“, обяви Тити Папазов.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„На 3 август 2020 г. лично от моята фирма дадох заема, тъй като смятах, че така е правилно. Защото момчетата бяха получили само по една заплата от февруари насам. Направих го, понеже знаех, че до десетина дни ще дойдат парите от трансфера на Иван Горанов, но няма време за изчакване да мине този период. Понеже сме прозрачни, трябваше да кажем кой е дал парите, за да е доволен Степан Хиндлян. Не исках да се разкрива името ми, за да не стават проблеми в семейството ми. Бях обещал на съпругата ми, че няма да наливам пари във футбола, така както го правя в баскетбола, тъй като става дума за различни пропорции. 443 000 лева само за последните три години съм дал в баскетбола. За 26 години в спорта съм участвал в ситуации, в които съм спасявал съблекалнята си", допълни баскетболният треньор.

„Относно лихвата, с която се спекулира. За успокоение на тези, които ме правят лихвар, сумата от 333 лева, генерирана за дните на заема, е върната с акт за дарение. За всичко може да ме обвинят, но във финансово отношение, но е и да твърдят, че съм лихвар“, обясни Папазов.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​