Вратарят на Славия Светослав Вуцов - син на Вили Вуцов, може да бъде наказан за пет срещи, ако от Комисията по етика и феърплей към БФС приемат, че е обиждал на расова основа Гаетан Миси Мезу от Етър. Санкцията по чл. 37, ал. 2 на Дисциплинарния правилник за сезон 2020/2021 г. в българския футбол може да бъде наложена само след разглеждане от съответната комисия, която трябва да се запознае с доклада на главния съдия и делегата, а след това ще изслуша засегнатите футболисти след края на кръга.

Мезу изрази възмущението си в социалните мрежи, че е бил наречен "маймуна" от вратаря на "белите", който пък заяви, че е срещу расизма и добави, че е нарекъл нападателя "симулант".

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Ще разгледаме инцидента, станал на мача Етър - Славия. Възможно е да извикаме и двамата състезатели, участвали в инцидента, за да ги изслушаме и да вземем решение, което да предложим на Дисциплинарната комисия за наказание. Дори да не получим сигнал от Етър, пак щяхме да разгледаме на заседанието случая, защото БФС не толерира расизъм. Ще се запознаем с доклада на главния съдя и на делегата", заяви пред bTV председателят на комисията Лазар Шахпазов, който беше категоричен, че подобни казуси са трудни за решаване.

"Такава вина трудно се доказва. Разчитаме на коректност от страна на длъжностните лица", категоричен е Шахпазов, който през 2020 г. замени на поста ген. Васил Василев.

При доказване на расизъм санкция ще има не само за футболиста, но и за клуба в минимален размер от 37 500 лева. Такава сума плати ЦСКА заради расистки обиди от страна на публиката по време на мача срещу Царско село през март 2020 година.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството