Нов вариант за участието на Пирин в професионалния футбол се появи днес. Новият член на Западната “Б” група Сливнишки герой не е сигурен за участието си. Ръководството на “героите” ще търси спонсори в следващите дни, след което ще каже дали ще играе в професионалния футбол. Ако Сливнишки герой се откаже, мястото ще бъде заето от Пирин (Разлог). Треньорът на отбора Иван Стойчев, който игра дълги години за благоевградските “орлета”, сподели, че няма проблем лицензът да бъде даде на по-популярния тим.

В близките дни президентът на Сливнишки герой Венцислав Рангелов трябва да пътува до Турция. Както е известно един от шефовете на Фенербахче спонсорираше тима във "В" група и сега трябва да стане ясно дали ще подсигури пари за професионалния футбол. Другият спонсор “Хитачи” също спира с парите заради тежката ситуация в Япония. "Ако нямаме необходимите финанси за "Б" група, по-добре да си играем във "В" група. Така че участието ни засега в професионалния футбол е 50/50 възможно. Стадионът няма да има проблем с получаването на лиценз за "Б" група. Парите за ремонта на съблекалните и поставянето на седалки са осигурени. Ако се забави ремонтът първите ни два мача спокойно може да играем на "Герена", каза треньорът Петър Малинов.

Както е известно, Пирин (Благоевград) беше изхвърлен в Югозападната “В” група заради липса на лиценз. Общинския съвет в Благоевград обаче търси начин да прати тима поне в “Б” група. Не е изключено да бъде купен лицензът на Малеш (Микрево)./БЛИЦ