АНКЕТА: Как ще завърши дербито ЦСКА - Левски?

ЦСКА и Левски излизат днес от 17:15 часа в двубой от 30-ия кръг на Първа лига (4-и от първата шестица). Дербито е под номер 148, като "сините" имат 55 победи, а "червените" 53 при голова разлика 206-201 за ЦСКА. 

Левски взе последните два мача с големия съперник с по 1:0, а победа и днес може да означава край на шампионските амбиции на "червените", тъй като тимът на Любо Пенев ще изостане на 6 точки зад Лудогорец.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Проблемите с липсващи футболисти са повече за Георги Дерменджиев, тъй като той няма да може да използва контузените Унтонджи, Сайдахмет, Буш и Белмонт, както и наказания Горанов, докато за "червените" ще липсва само Бикел поради санкция.

"Синята" защита трябва да внимава за Али Соу който е с 10 гола в Първа лига от началото на сезона и за Тиаго Родригес - 5 попадения и 5 асистенции, докато за ЦСКА заплаха номер 1 са Станислав Костов (20 гола) и Давиде Мариани - 10 гола и 8 асистенции.

Статистиката на вкараните попадения сочи, че трябва да чакаме гол между 16-30 минута на първото полувреме от двата тима (10 срещу 14 гола досега в първенството), а след това Левски да вкара до 60-ата (13 гола), а ЦСКА до 90-ата на мача (12 гола).

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Вероятни състави: 

CSKA SofiaЦСКА: Черниаускас, Турицов, Бодуров, Томаш, Лясков, Пинто, Тиаго, Малинов, Жоржиньо, Енрике, Соу

Levski SofiaЛЕВСКИ: Михайлов, Миланов, Д. Иванов, Рейш, Нганиони, Райнов, Тиам, Мариани, С. Иванов, Паулиньо, Костов