„Левски” приема Берое в първи двубой от 15-ия кръг на „А” група. Срещата ще се играе пред празните трибуни на стадион „Георги Аспарухов” от 17:45 часа. „Сините” за четвърти път този сезон са наказани да играят без публика. Двата тима са с еднакъв брой точки и водят люта битка за третото място в родния шампионат.

Георги Иванов-Гонзо има допълнителен стимул да постигне успех на колегата си Петър Хубчев. Този сезон идолът на Сектор „Б” направи повторен дебют като треньор именно срещу старозагорци и допусна поражение с 1:2. След него той освободи от отбора Стефано Кунчев и Радослав Димитров.

Добрата новина за треньора на „Левски” е, че напълно възстановен от травма е нападателят Антонио Аниете. Така той ще взаимодейства в предни позиции със сънародника си Мигел Бедоя. Единственият проблем за Иванов е кой да действа като десен бек. Титулярят на тази позиция Пламен Крумов лекуваше травма след дербито с ЦСКА (0:2). Той е възстановен, но с по-големи шансове да играе на този пост е Роман Прохазка.

Берое пристига на „Георги Аспарухов" не само като отбор, който е пред домакините в класирането, но и без да изпитва никакъв комплекс от тях. Напротив - в серия от 4 поредни мача без загуба от противника е.

В търсене на трите точки се очаква специалистът да пусне състава, който победи с 2:0 Литекс в предишния кръг.

7.jpg„Левски” Берое
17:45 часа, стадион „Георги Аспарухов”
Пряко по Диема
Съдия: Цветан Кръстев

 
Вероятни състави:
„Левски”: 23.Пламен Илиев, 14.Веселин Минев, 3.Аймен Белаид, 35.Пламен Димов, 71.Пламен Крумов, 8.Георги Сърмов, 45.Владимир Гаджев, 11.Луис Педро, 10.Мигел Бедоя, 13.Наджиб Амари, 20.Антонио Аниете

Берое: 22.Благой Макенджиев, 2.Илия Мунин, 6.Иво Иванов (к), 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев, 4.Аласан Н`Дайе, 70.Георги Костадинов, 21.Елиаш Да Силва , 26.Салим Керкар, 10.Венцислав Христов, 9.Станислав Костов