ЦСКА приема днес Лудогорец от 17:30 часа на стадион „Българска армия“ в дербито на 17 кръг на „А“ група. Преди двубоя отборът от Разград е на второ място с 37 точки, колкото има и лидерът Литекс. ЦСКА е на трето място с 29 точки.

Двубоят е малко по-различен, тъй като треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е наказан и няма да бъде на резервната скамейка. Същото се отнася и за помощника му Анатоли Нанков. Така начело на тима официално треньори ще бъдат Илиян Василев, който подготвя вратарите, Стойчо Младенов-младши и кондиционния специалист Роко Перота. Стойчо Младенов и Анатоли Нанков бяха наказани за по два мача след скандалния двубой във Варна, който ЦСКА загуби с 1:2 миналата седмица. Именно около съдийството на Станислав Тодоров и последвалите наказания се говореше в изминалите дни.

Лудогорец имаше важен мач и постигна сериозен успех. Тимът направи 1:1 срещу Черноморец Одеса и се класира за 1/16-финалите в Лига Европа напролет.

ЦСКА все още няма победа срещу Лудогорец в „А“ група и е с отрицателен баланс. До момента двата тима са изиграли 5 двубоя за първенство, в които Лудогорец има три победи, а два мача са завършили наравно. Двата тима имат и два мача за Купата, в които си размениха по една победа. В мач от първия дял на настоящото първенство Лудогорец разби ЦСКА с 3:0.

ЦСКА – Лудогорец
Днес от 17:30 часа
Стадион „Българска армия“
Пряко по ТВ7
Съдия: Георги Йорданов

Вероятни състави:


ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Александър Барт, Козмин Моци, Йордан Минев, Фабио Ешпиньо, Светослав Дяков, Михаил Александров, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
Резерви: Иван Чворович, Шоко, Георги Терзиев, Иван Стоянов, Христо Златински, Жуниор Кишада, Даниел Абало
Контузени: Мишел Платини, Теро Мантула
Наказани: няма
Треньор: Стойчо Стоев

CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА: Томас Черни, Апостол Попов, Валентин Илиев, Джаксън Менди, Жереми Фо-Поре, Тодор Янчев, Ивайло Чочев, Марселиньо, Неманя Милисавлевич, Мартин Петров, Емил Гъргоров
Резерви: Стоян Колев, Венцислав Василев, Ангел Грънчов, Николай Дюлгеров, Браян Хауърд, Бруно Морейра, Мамади Сидибе, Григор Долапчиев
Контузени: няма
Наказани: Стойчо Младенов, Анатоли Нанков
Треньор: Илиян Василев


Мачовете между двата отбора
Сезон 2011/2012
"А" група, 15 кръг
ЦСКА – Лудогорец 2:2
"А" група, 30 кръг
Лудогорец – ЦСКА 1:0

Сезон 2012/2013
"А" група, 6 кръг
Лудогорец – ЦСКА 1:0
Купа на България, 1/16-финал, първи мач
Лудогорец - ЦСКА 1:2
Купа на България, 1/16-финал, реванш
ЦСКА - Лудогорец 0:0
"А" група, 21 кръг
ЦСКА - Лудогорец 0:0

Сезон 2013/14
"А" група, 4 кръг
Лудогорец - ЦСКА 3:0

Любопитни факти:

*И в двата отбора има футболисти, играли при съперника. В Лудогорец тези, минали през ЦСКА, са Владислав Стоянов, Йордан Минев, Михаил Александров, Иван Стоянов и Мишел Платини. Игралите в Лудогорец, които сега са в ЦСКА, са Емил Гъргоров, Николай Дюлгеров и Неманя Милисавлевич. Любопитното е, че в клубовете работят хора, които са били и на двете места. Методи Томанов беше част от екипа на Стойчо Младенов преди време, а сега е главен скаут на Лудогорец. На „Армията“ пък се завърна Иво Котев, който доскоро работеше в Разград.

*Съдия на двубоя е счетоводителят от Габрово Георги Йорданов. Той ще ръководи за четвърти път в последните две години дербито между двата тима. За първи път той ръководи първия двубой между ЦСКА и Лудогорец (2:2 през есента на 2011 година, когато бе първият сезон на тима от Разград в „А“ група). Йорданов свири срещата на 22 септември 2012 година (1:0 за Лудогорец в Разград), както и на 11 април 2013 година (0:0 в София).

*Стойчо Младенов има общо 5 мача срещу Лудогорец начело на ЦСКА, в които е записал 1 победа и 4 загуби (в „А“ група – 4 мача, 1 равенство и 3 загуби, за Купата на България – 1 победа и 1 загуба). Единствените два двубоя на ЦСКА срещу Лудогорец, в който треньор на „червените“ не е Стойчо Младенов, са на 28 ноември 2011 година (2:2 в „А“ група в София, треньор на ЦСКА е Димитър Пенев) и на 11 април 2013 година (0:0 в София за първенство). Тогава треньор на ЦСКА е Милен Радуканов.