Какво се случва с 37-те милиона лева от държавата, които пловдивските Ботев и Локомотив опитват да усвоят и да използват за доизграждането на стадионите си? Въпросът силно вълнува феновете на футбола в града под тепетата, след като стана ясно, че документацията на "жълто-черните" и "смърфовете" не е изрядна. Кметът на Пловдив Здравко Димитров взе отношение по темата и обяви, че двата клуба до 15 май трябва да предоставят в общината окончателните проекти заедно с финалните количествено-стойностни сметки.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Изявлението на градоначалника на Пловдив:

"Имаме изработена ясна „пътна карта“ за доизграждането на стадионите на футболните клубове Ботев и Локомотив. Каквото зависи от нас като община ще бъде направено без забавяне на процедурите.

• До 15 май трябва да бъдат внесени окончателните проекти, които се изготвят от клубовете, заедно с финалните количествено-стойностни сметки.

• След това ще бъдат обявени обществени поръчки за избор на изпълнители.

• Отдавна съм казал на ръководствата на двата клуба, че за да стартират поръчките, проектите трябва да са окончателни и последващи промени няма да бъдат извършвани.

• Търговете ще бъдат обявени в съответствие с одобрените суми от Министерски съвет - съответно 25 млн. лв. за "Колежа" и 12 млн. лв. за "Лаута".