Техническият директор на холандския Валвайк - Франк ван Моселвелд, обяви, че клубът е завършил на плюс сезона. Заради пандемията от COVID-19 местното първенство беше прекратено. Тимът оцеля, тъй като местната федерация обяви, че няма да има изпадащи.

Финансовото състояние на Валвайк пък е добро, като една от причините за това е Левски и трансферът на Стайн Спиерингс през зимата.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"Не взехме половин милион от българския клуб, както чета в някои медии. Няма да разкрием сумата, защото това е нашата политика, но не крием, че парите не са малко и ни бяха от голяма помощ.

Ако Спиерингс бе останал, трябваше да изпълним договора му и това щеше да ни затрудни финансово. Той щеше да е изиграл само седем мача. Ето, че останахме в елита и без него.

Левски не е най-блестящият партньор за сделки и бизнес, но българите  платиха и то добре. Чувам, че там сега се случват много лоши неща. Съжалявам за Спиеригс, защото изглежда няма много перспектива за него в момента там, защото чета, че клубът иска да залага повече на българи", заяви директорът на Валвайк пред bd.nl.