Интересно изказване направи пред БЛИЦ спортният директор на Локомотив (Сф) Георги Марков. Бившият защитник беше бесен от съдийството на мача в Разград. Лудогорец разби Локомотив с 4:0 в среща от 23-ия кръг на “А” група. От щаба на столичния отбор изригнаха в един глас срещу реферите. “Железничарите” подадоха и жалба срещу тях.

“Нямам думи направо... Тези съдии явно си бяха изпратени с цел да помогнат на домакините. Свършиха отлично работата, за която бяха назначени. Затова за мен са си "отличници". Май няма смисъл да подаваме жалби, едва ли някой ще ни обърне внимание. Най-много да ги повишат тези симпатяги. Сигурно така се расте в кариерата в нашия футбол, коментира с ирония Марков. – Няма какво да се лъжем - основна роля за успеха на домакините изигра съдийската бригада. Главният рефер Владимир Вълков от Пловдив е или некадърник или обикновен страхливец. Той не посмя да покаже заслужен втори жълт картон за Светослав Дяков в края на първото полувреме.

Дяков си беше за гонене. Удари в гръб Митко Илиев, после го наплю, а онзи “мъж” в черно зад вратата (има предвид един от допълнителните съдии – б.р.) не го бил видял. Е, питам, за какво им се плаща на тези хора? Попитах Вълков дали е видял инцидента, а той се направи на ударен. Дяков не е лош футболист, но виждате какво прави в националния отбор, където го гонят всеки мач. Това става, защото в България си мисли, че всичко му е позволено. Един от страничните съдии - Мартин Маргаритов, пусна Марселиньо да ни вкара втория гол от 100-процентова засада. Само един от головете на Лудогорец беше редовен. При първият имаше нарушение срещу Азрак Махамат, вторият стана след 100-процентова засада, а третият – след фаул срещу Цанков в средата на терена.Не се оправдавам за загубата, но така не може да продължава. Нас във абсолютно всеки мач с разградчани ни режат съдиите. Колят ни и насред “Надежда” даже. Да, евробойци са, но защо им се правят такива новогодишни подаръци?”