Лудогорец се довери на един от директорите си за разузнаването на съперника в плейофите на Шампионска ли­га Стяуа. Първенецът на Румъния разгроми снощи Пандури с 6:0 на „Генча" в мач от четвъртия кръг. На трибуните пък бе глав­ният селекционер и спортен директор на разградчани Методи Томанов.

Той е бил пред­почетен за съгледвач на сре­щата заради отличната си преценка и добрите си анали­зи. Предвид големите амби­ции на клуба в Шампионска ли­га и предстоящия мач с ЦСКА е било решено Томанов да за­мине за Румъния, а Георги Дер­менджиев да остане в Разград и да се концентрира върху ра­ботата си с отбора.

Досега през последната година клубът винаги се доверя­ваше на Явор Вълчинов да ра­зузнава съперници в Европа. Именно той изготви и анали­зите за играта на Партизан, ПСВ Айндховен, Динамо За­греб, Черноморец Одеса, Лацио, които в крайна сметка помогнаха изключително мно­го на Стойчо Стоев при избо­ра на тактика. Помощникът обаче бе освободен преди две седмици заедно със старшията.

Утре Томанов и Дерменджиев ще изгледат заедно срещата на запис и ще диску­тират силните и слабите страни в отбора на Стяуа. Директорът ще предостави и подробен анализ за специфи­ката в играта на основните футболисти на румънския гранд, съобщава „Тема спорт”.